Het pad naar gezondheid
Even bijkomen
Autisme en hoop
Ga vaker off-line
Liefde doet wonderen
En verder...

 

Werken aan je gezondheid is natuurlijk een persoonlijke verantwoordelijkheid. Maar op maatschappelijk niveau is er ook heel veel wat een gezond leven voor een aantal mensen moeilijk en soms onmogelijk maakt. Vaak gaat het daarbij om regeringen of grote bedrijven die economische en machtsbelangen belangrijker vinden dan de gezondheid van mensen. Als individu kan je dat soms een machteloos gevoel geven. 

Het internettijdperk is die machteloosheid langzaamaan aan het doorbreken. Individuele mensen vinden elkaar, verenigen zich en vormen op die manier een machtige stem waar rekening mee wordt gehouden. 

Ongetwijfeld heb je in je mailbox regelmatig de een of andere handtekeningenactie aangetroffen, met het verzoek mee te doen. Er is één organisatie die op dit gebied boven de andere uitsteekt en al heel veel tot stand heeft weten te brengen. Dat is Avaaz. Op hun website kun je zien wat ze zoal doen. 

Als je lid wordt van deze maatschappelijke organisatie door je emailadres op te geven, krijg je regelmatig een uitnodiging om ergens een petitie voor te tekenen. En ja, soms gaat het om dingen waar je misschien niet achter staat. Maar vaker zul je blij zijn dat je deel bent van een generatie die het niet langer goed vindt dat het milieu en onze gezondheid wordt opgeofferd aan macht- en geldhonger. Dus neem hier eens een kijkje.

Wil je dit stukje en de link op je eigen website zetten. Dat mag. Graag zelfs! HomeDe praktijkHomeopathieEFTRelatiebegeleidingPersoonlijke OntwikkelingLezingen en cursussen Nieuws en linksErvaringenContactEn verder...