Het pad naar gezondheid
Voorbeelden
274 bewijzen voor werking homeopathie
In Zwitserland werkt homeopathie
En jawel hoor... ook in Duitsland
Homeopathie

 

De klassieke homeopathie vormt de basis van mijn aanpak. Van alle natuurlijke geneesmethoden heb ik heel bewust juist hiervoor gekozen.

Op de eerste plaats is de klassieke homeopathie een verrassend effectieve geneesmethode. Bij lichamelijke klachten als een oorontsteking, hoofdpijn of allergie, werken homeopatische middelen in een aantal gevallen sneller dan reguliere medicijnen. Neemt natuurlijk niet weg dat er soms een heel goede reden is om in plaats van homeopatische middelen reguliere medicijnen te gebruiken.

Op de tweede plaats brengt de homeopathie de fysieke, emotionele en mentale klachten met elkaar in verband. Je kunt ze ook niet los van elkaar behandelen. Dat leidt dikwijls tot heel leuke "bijwerkingen": Bij een middel tegen astma kan bijvoorbeeld de ook bestaand examenvrees verdwijnen en bij een middel tegen examenvrees, kan de astma verbeteren. Als het goed is zie je uiteindelijk tijdens de behandeling dat iemand zich op alle niveaus beter gaat voelen.

Op de derde plaats kan dankzij een homeopatische behandeling dikwijls begonnen worden met het afbouwen van reguliere medicijnen. Natuurlijk dient dit altijd in overleg te gebeuren met de arts die ze heeft voorgeschreven. Je krijgt nooit het advies reguliere medicjnen op eigen houtje af te gaan bouwen.

Tot slot zul je merken dat je door een homeopatische behandeling bewuster in het leven gaat staan. Je wordt je geleidelijkaan bewust van de manier waarop je omgeving op je gezondheid doorwerkt. Door je houding te veranderen en anders om te gaan met alle prikkels die op je af komen, zul je weerbaarder in het leven gaan staan. 

Een disclaimer is hier op zijn plaats. Er zijn ernstige klachten waar ook homeopatisch weinig aan gedaan kan worden. Klassiek homeopaten zijn geen wonderdokters. Persoonlijk kan ik je alleen maar beloven dat ik mijn uiterste best doe om je te helpen zoveel mogelijk van je klachten op een natuurlijke manier te verbeteren, te verzachten of - hopelijk - helemaal te genezen. 

HomeDe praktijkHomeopathieEFTRelatiebegeleidingPersoonlijke OntwikkelingLezingen en cursussen Nieuws en linksErvaringenContactEn verder...