Het pad naar gezondheid
Persoonlijke Ontwikkeling

Hoe komt het dat het soms zo moeilijk is om te bereiken wat je graag wilt? Hoe komt het dat je leven soms een worsteling is, terwijl het in theorie zo makkelijk lijkt? Hoe overwin je je zwakke kanten en haal je het beste uit jezelf?

Er zijn een heleboel coachingstrajecten en therapieën die zich met deze vragen bezig houden. De beste trajecten die je kunt volgen op dit gebied, onderscheiden in het algemeen twee stromen in jezelf die tegelijkertijd aanwezig zijn en zich bij toerbeurt sterker of zwakker manifesteren. Aan de ene kant zijn er onze bewust gestelde doelen: een goede baan willen hebben, moeder willen zijn, een leuke partner willen hebben, je angst en verlegenheid willen overwinnen, enzovoort. Aan de andere kant zijn er de meer onbewuste lagen die de boel frustreren: Je wilt de baan wel maar er is ook een onwil om teveel verantwoordelijkheid te dragen; Je wilt wel een kind maar de nare herinneringen aan je eigen kind-zijn zitten je nog in de weg; Je wilt wel een partner maar diep van binnen is er een angst voor echte verbinding (misschien ben je te vaak teleurgesteld?); Je wilt je angst wel kwijt maar er zijn in het verleden dingen gebeurd die dat lastig maken.

In vijf bijeenkomsten van anderhalf uur, maken we samen een POP, een Persoonlijk Ontwikkelings Plan. Aan het eind van dit traject - dat je in je eigen tempo kunt volgen - heb je op één vel papier je eigen situatie overzichtelijk in beeld. Je ziet een cirkel voor je die in acht stukken verdeeld is: Je aanleg, de dingen die jou met je aanleg triggeren, de verkeerde denkbeelden die je hieruit in je hoofd gevormd hebt, en vervolgens vijf manieren waarop je deze irritante foute denkbeelden probeert te compenseren. 
Je zult zien dat deze compensaties van kwaad tot erger gaan en hoe ze verbonden zijn met lichamelijke, emotionele en mentale klachten. Je krijgt op deze manier dus een perfect inzicht in de relatie tussen lichamelijke en geestelijke klachten.

Natuurlijk gaan we tijdens deze reis al zo snel mogelijk aan de slag om de denkbeelden en compensaties aan te pakken. Je kunt daarbij in overleg je eigen hulpmiddelen kiezen, zoals homeopathie, EFT, mindfulness, meditatie, yoga- en meridiaanoefeningen.

Kosten van het Persoonlijk Ontwikkelingstraject
Een Persoonlijk Ontwikkelingstraject bestaat uit vijf bijeenkomsten van anderhalf uur. De kosten per bijeenkomst bedragen € 125.
Je kunt dit traject ook met meerdere mensen tegelijk volgen, bijvoorbeeld met een team van je werk, met vrienden of met een partner. Dit kan door de onderlinge wisselwerking het hele traject nog een waardevolle extra dimensie geven. Kies je voor een traject met anderen, dan krijg je een korting die hoger is naarmate de groep groter is:
2 personen: 20% korting voor ieder
3 personen: 30% korting voor ieder
4 personen: 40% korting voor ieder
5 personen: 50% korting voor ieder
Voor grotere groepen gelden speciale tarieven en wordt de duur van het traject desgewenst aangepast.

HomeDe praktijkHomeopathieEFTRelatiebegeleidingPersoonlijke OntwikkelingLezingen en cursussen Nieuws en linksErvaringenContactEn verder...