Het pad naar gezondheid
Relatiebegeleiding

 

We leven in een tijd waarin mensen steeds meer hun eigen individuele aard willen ontdekken en de bijbehorende bijzondere talenten willen ontwikkelen. Dat is een heel mooie ontwikkeling. De minder leuke kant hiervan is dat relaties soms onder druk komen te staan en dat er meer stellen uit elkaar gaan dan ooit tevoren.  In sommige gevallen lijkt dat echt de enige uitweg en kan een scheiding gezond zijn voor allebei, ja zelfs voor de kinderen - die zich bevrijd voelen van de voortdurende onderhuidse spanningen en openlijke ruzies. In veel gevallen kan een scheiding echter voorkomen worden als de partners beter leren communiceren én beter zicht krijgen op zichzelf. Wat dit laatste betreft: je kiest je partner niet voor niets.  Een relatie is niet alleen maar bedoeld om het gezellig te hebben met of zonder kinderen. Een relatie is vooral een prachtig middel om jezelf door de ander te laten spiegelen en op die manier heel veel over jezelf te weten te komen. Als je het goed aanpakt kun je een geweldige bewustzijnsgroei doormaken in je relatie.

Koop je daar iets voor, voor die "bewustzijnsgroei"? Nou en of! Door je meer bewust te worden van je eigen schaduwkanten en zwakke plekken, word je een sterker, leuker en gelukkiger mens. Het is een win-win situate voor beide partners, waardoor een scheiding in veel gevallen kan worden voorkomen. En besluit je toch uit elkaar te gaan, bijvoorbeeld omdat je er achter komt dat je ooit om heel verkeerde redenen in elkaars armen bent gevlucht, dan zal je scheiding geen gevecht worden maar een respectvol afscheid, dat gevolgd kan worden door een (h)eerlijke vriendschap.

Omdat je hier dikwijls met zijn tweeën niet goed doorkomt, begeleid ik dit proces graag samen met jullie.

HomeDe praktijkHomeopathieEFTRelatiebegeleidingPersoonlijke OntwikkelingLezingen en cursussen Nieuws en linksErvaringenContactEn verder...