Het pad naar gezondheid
EFT

 

Als ondersteuning bij de homeopatische behandeling maak ik af en toe gebruik van een techniek die Emotional Freedom Technique (EFT) wordt genoemd. Het idee achter deze methode is dat we in onze kinderjaren of later bepaalde ideeën en opvattingen in ons hoofd hebben gevormd, waar we op een of ander manier nog steeds last van hebben. Die "beelden" zoals ze worden genoemd, werken op een negatieve manier door op onze gezondheid.

Een kort-door-de-bocht voorbeeld om dit duidelijk te maken:
Een kind wordt als derde of vierde in een groot gezin geboren en moeder kan niet altijd even liefdevol voor hem klaar staan. Een kind kan niet zien dat dit heel begrijpelijk is maar voelt zich tekort gedaan. Er ontstaat een beeld van "ik ben niet goed genoeg". Omdat het niet leuk is om met zo'n gevoel door het leven te moeten, ontwikkelt het een tactiek van lief zijn voor moeder en alles voor haar doen om maar vooral aardig gevonden te worden. Zo iemand kan zichzelf in zijn verdere leven steeds meer gaan wegcijferen tegenover zijn omgeving. Dit gaat tenkoste van zichzelf en levert spanning op. De spanning kan zich op allerlei manieren uiten: slapeloosheid, hoge bloeddruk, migraine, maagzuur, depressie, burn out etc. En ook al ziet iemand wel in hoe deze klachten ontstaan zijn, hij is niet instaat zijn houding te veranderen. Dat komt omdat de beelden ontstaan zijn op een kinderlijk, emotioneel niveau waar je als rationele volwassene niet meer zo makkelijk bij kunt komen. EFT kan deze verkeerd geweven draadjes doorknippen.

EFT  kan ons ook helpen een betere homeopatische diagnose te stellen doordat het helpt bij bepaalde weggestopte gevoelens te komen. 

Als j
e hier klikt, krijg je een filmpje te zien van een school in Zuid Amerika, waar een onderwijzer elke dag een paar keer EFT doet met de kinderen. En met verrassend resultaat! Engels ondertiteld.

Geef je zelf les aan een klas drukke kinderen, een klas met veel kinderen die zich slecht kunnen concentreren of zelfs een klas waar veel vervelend gedrag is? Ik kom tegen reiskostenvergoeding graag een keertje bij je in de klas om aan de kinderen de "EFT-truc" te leren. Ik ben heel benieuwd of je net zo enthousiast wordt als je collega in Zuid Amerika!

HomeDe praktijkHomeopathieEFTRelatiebegeleidingPersoonlijke OntwikkelingLezingen en cursussen Nieuws en linksErvaringenContactEn verder...